neljapäev, 18. mai 2017

soolataigen?!

Täna otsustasin proovida soolataigna kasutusviisi, proovida teha näiteks soolapähklitele kauss,või küünlaalus.. kuna see peab ka ahjus istuma, siis võib ta ju klaasivärvidega ära kaunistada, eriti huvitav on et kuda ja kui kaua see vastu peaks , aga sellest annan teada hiljem...
soolataigna valmistamiseks läheb vaja:

  • üks tassitäis soola
  • kaks tassi jahu
  • üks tassitäis vett
Kõigepealt tuleb omavahel kokku segada sool ja jahu ning valada seejärel kuivainete hulka aeglaselt vesi. Kõik tuleb ühtlaseks segada ning taignat veel kätega sõtkuda, kuniks see pehmeks ja vormitavaks muutub.
siis mökerdad, mökerdad mökerdad ja kui valmis siis...
 
tuleb umbes kaheks tunniks (olenevalt paksusest) 165 kraadisesse ahju panna. Kes eelistab heledamat, võib küpsetada pisut kauem ja madalamal temperatuuril.